Χτίζω Φυσικά – Χτίζω Ελπίδα

Ανυπομονώ να μάθω τεχνικές φυσικής δόμησης με αχυρόμπαλες, να νιώσω την αίσθηση κοινότητας, να εξασκήσω αεικαλλιέργεια (permaculture) μέσω κομποστοποίησης και άλλων πρακτικών εγχειρημάτων και να γελάσω με την καρδιά μου, 1-10 Ιουλιου 2011 στο Ελπιδοχώρι! Ποιος άλλος είναι μέσα;;;

Μήνυμα από την Ερατώ που διοργανώνει το εργαστήρι: “Εάν μπορείτε να συνεισφέρετε/χορηγήσετε κατά προτίμηση βιολογικά φαγητά που δεν χρειάζονται συντήρηση, θα τα δεχτούμε μετά χαράς (όσπρια, μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας, χυμούς, ξηρούς καρπούς, ρύζι, μπισκότα, παξιμάδια, δημητριακά (για πρωινό), τουρσιά, ελιές, λάδι, μήλα, αχλάδια, κεράσια, βερίκοκα, κτλ).  Άλλα αναλώσιμα που θα μας ενδιέφεραν είναι όλων των ειδών τα καθαριστικά οργανικής σύνθεσης.

Όποιος μας προσφέρει κάτι, να επικοινωνήσει μαζί με την Τίνα ή την Ερατώ και να μας δώσει και ένα banner το οποίο θα μπει στο site με τις ευχαριστίες μας.  Να ξέρετε πως το site έχει εξαιρετική επισκεψιμότητα τελευταία!”

2ο Εργαστήρι Φυσικής Δόμησης και Φυσικής Ζωής

1-10 Ιουλίου 2011 || Ελπιδοχώρι – Αργολίδα

Κατασκευή με αχυρόμπαλες – Πράσινη φυτεμένη στέγη
Εισαγωγή στη Permaculture και στη Βιοδυναμική
Κομποστοποίηση

Το Ελπιδοχώρι θα  φιλοξενήσει με χαρά  30 αναζητητές μεθόδων μετάβασης σε άλλους τρόπους ζωής.  Θα αυτοσχεδιάσουν μαθαίνοντας, θα συμβιώσουν κοινοτικά, θα διασκεδάσουν και θα ονειρευτούν μια άλλη δομή ζωής.

Με υλικά την πέτρα, το ξύλο, το χώμα, το άχυρο και την αγάπη στη φύση, θα συμπορευτούν αρμονικά για 10 μέρες δημιουργώντας με τα χέρια, το νου και τη καρδιά.

Θα εκπαιδευτούν στο:

  • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα μικρό σπίτι με εσωτερικό πατάρι και  πράσινη φυτεμένη στέγη.
  • Πόσο η Βιοδυναμική Γεωργία μπορεί να συνδέσει το ορατό με το αόρατο.
  • Πόσο εφικτό είναι να σχεδιάσεις μια αειφόρο και βιώσιμη συνθήκη σε ένα αγρόκτημα.
  • Πόσο δημιουργικό είναι να ανακυκλώνεις κάποια σκουπίδια παράγοντας πολύτιμη τροφή για τα φυτά.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: www.elpidohori.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.