Permaculture Design Course (PDC), Αθήνα, 6-21 Σεπτεμβρίου 2011

[Σημ: Αλλαγή τοποθεσίας από Πάρο στην Αθήνα!]

Με χαρά ανακοινώνουμε το πρώτο πλήρες Σεμινάριο Σχεδιασμού Περμακουλτούρας στην Αθήνα, με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή και δάσκαλο Permaculture, τον Darren J. Doherty (από Αυστραλία).

Είναι μια τέλεια ευκαιρία να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα της Permaculture με έναν από τους καλύτερους δασκάλους στον κόσμο!

Αν έχετε κτήμα, φέρτε το τοπογραφικό σας και βγείτε με πλήρες σχέδιο αυτάρκειας. Αν δεν έχετε κτήμα, ελάτε με ανοιχτό μυαλό για να δείτε πως η permaculture έχει εφαρμογές παντού…γιατί το θέμα είναι να έχετε τις γνώσεις και τότε οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν για να τις εφαρμόσετε. Σας το εγγυώμαι!

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ψάχνει για μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα, είτε στην πόλη είτε στο χωριό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν και να δουλέψουν στην επαρχία, αλλά δεν ξέρουν πως να ξεκινήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γη, αλλά την έχουν παρατήσει γιατί δεν γνωρίζουν πως υπάρχει τρόπος να καλλιεργήσουν, να ζήσουν και να αφθονήσουν με έστω και μια μικρή έκταση.

Αν ξεκινήσετε με το πνεύμα της συνεργασίας, ξαφνικά θα δείτε ευκαιρίες που δεν είχατε ποτέ αναγνωρίσει, πχ μπορεί να μιλήσεις με κάποιον που σκέφτεται να πουλήσει τη γη του, αλλά δεν μπορεί. Θα ήθελες να την αγοράσεις, αλλά δεν έχεις την οικονομική ευχέρεια. Πρότεινέ του μια συνεργασία. Εσύ θα κάνεις το σχεδιασμό και την καλλιέργεια της γης, και αυτός θα παίρνει ένα ποσοστό…ή τουλάχιστον τα λαχανικά του όλο το χρόνο. Η συμφωνία σας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, αλλά ξεκινάει με το να απαλειφθείτε από τον εγωισμό σας που λέει πως πρέπει να σας ανήκει κάτι για να κάνετε μια αρχή. Αυτή είναι μια πλύση εγκεφάλου που εξυπηρετεί τους τραπεζίτες οι οποίοι μας έχουν πείσει πως η ιδιοκτησία = ασφάλεια.

Η δική μου γνώμη είναι πως η ασφάλεια πηγάζει από μέσα μας και μπορούμε να την αισθανθούμε είτε μας ανήκουν τα πάντα είτε δεν μας ανήκει τίποτα…και εννοείται πως και στις δύο αυτές καταστάσεις μπορεί να νιώθουμε εντελώς ανασφαλείς. Οπότε το συμπέρασμά μου στέκει, για εμένα τουλάχιστον, πως η ασφάλεια είναι πηγαία και επιλέγω να δημιουργήσω τη ζωή μου έτσι ακριβώς όπως την είχα φανταστεί χωρίς να έχω τίποτα στο όνομά μου.

Όπως και να έχει, ένα τέτοιο σεμινάριο είναι μια επένδυση στην λύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσετε άλλα άτομα τα οποία συμβαδίζουν μαζί σας…και οπωσδήποτε όταν ζείτε και μαθαίνετε με ανθρώπους για τόσες μέρες, θα βρείτε συνδέσεις που μπορεί να αλλάξουν την πορεία της ζωής σας!

Τα κυριότερα πράγματα που θα μάθουμε είναι πως θα έχουμε τη μέγιστη απόδοση με την μικρότερη επένδυση χρόνου, χρημάτων και ενέργειας και πως μπορούμε να αλληλοσυνδέσουμε τα στοιχεία του οικοσυστήματός μας ώστε να μειώσουμε δραστικά τα απόβλητά μας και να αυξήσουμε δραστικά την εξάρτησή μας από εμάς τους ίδιους. Με άλλα λόγια θα πάρουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να κόψουμε επιτέλους τα δεσμά από την “βαρετότητά” μας για να δημιουργήσουμε την “διασκεδαστικότητά” μας. Γιατί αξίζουμε μια αλλαγή προς το καλύτερο, δεν νομίζετε;

Σε ποιους απευθύνεται το Σεμινάριο

Το σεμινάριο αυτό είναι κατάλληλο για όσους εργάζονται σε οποιαδήποτε από τα πεδία στα οποία εφαρμόζεται η Περμακουλτούρα (γεωργία, κατασκευές, ενέργεια, υγεία, παιδεία, οικονομία, …) και ενδιαφέρονται ή εργάζονται σε κάποιο έργο αναγεννητικής ανάπτυξης. Για ιδιοκτήτες γης σε περιαστικές και αγροτικές περιοχές που θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις περιουσίες τους από τις ιδιοτροπίες της κλιματικής αλλαγής και τη συνεχή υποβάθμιση του εδάφους μέσω της θωράκιση από την ξηρασία, της αναγέννησης του εδάφους, της διαφοροποίησης των καλλιεργειών και της κοινωνικής ανανέωσης. Για τους κατοίκους της πόλης που επιθυμούν να κατανοήσουν, να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν τα πιο εντατικά συστήματα παραγωγής και την αρχιτεκτονική που χρειάζεται στην πόλη, όπως και για φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και ακτιβιστές που επιθυμούν να διευρύνουν τους πνευματικούς και επαγγελματικούς τους τους ορίζοντες για τη βελτίωση των φυσικών συστημάτων και των ανθρώπινων οικοτόπων.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα είναι € 650, συμπεριλαμβανομένων 3 γευμάτων την ημέρα. Συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφές:
Στα ελληνικά: http://permaculture-greece.org/pdc-gr/
Στα αγγλικά: http://permaculture-greece.org/pdc/

Αν διαβάσατε τις πληροφορίες και έχετε ακόμα ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με την Έλενα:

Έλενα Συμεωνίδου
+30 6958 404897
elena.symeonidou[παπάκι]permaculture-greece-org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.