Για Τίνα Λυμπέρη/Kangouro

Ποιά είναι η Kangouro; Είμαι η Τίνα Λυμπέρη.

Ζω μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα, προσωπική έκφραση και διασκέδαση και θέλω να μοιραστώ την διαφορετική -από τους πιο πολλούς- αντίληψή μου με τον κόσμο. Μια αντίληψη που βάζει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μου καθημερινά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μου, γιατί διαλέγω πράγματα που θέλω και όχι ό,τι μου «επιβάλλεται».

Ευελπιστώ να μεταδώσω αυτό το πάθος μέσω των εμπειριών μου που ξεκίνησε από την Αυστραλία και κατέληξε στην Ελλάδα. Από μικρή υποψιάστηκα πως πιθανότατα υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ζωή, εκτός από τη μιζέρια και την αρνητικότητα.. και για να το βρω, χάθηκα μέσα σε άπειρα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, συμμετείχα σε 10-ήμερα σεμινάρια διαλογισμού, παράτησα δουλειές, ταξίδεψα αρκετά και ασχολήθηκα υπερβολικά με τον εαυτό μου. Οι πιο πολλοί με φώναζαν «εγωίστρια», αλλά εγώ τα έβλεπα αλλιώς. Ήξερα πως αν δεν το έκανα αυτό για τον εαυτό μου, δεν θα μπορούσα να προσφέρω τίποτα σε άλλους.

Έφτασα στις 3 Δεκεμβρίου 2008, αντάλλαξα ένα καυτό καλοκαίρι για έναν ήπιο χειμώνα, το αγγλικό για το ελληνικό keyboard και τον καθαρό αέρα του Sydney για το καυσαέριο της Αθήνας. Γιατί; Για μια χώρα για την οποία όλοι οι κάτοικοι παραπονιούνται, αλλά ταυτόχρονα αγαπάνε με την καρδιά τους: «Σαν την Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη χώρα», λένε κουνώντας το χέρι τους διαγράφοντας κύκλους στον αέρα.

Το 2010 άρχισα να ασχολούμαι με την περμακουλτούρα (permaculture) και με έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ ως τρόπος ζωής, που ξεκίνησα το 2011 ταξιδεύοντας στην Πορτογαλία, όπου έμαθα πολλά πρακτικά περι περμακουλτούρας σε μια πανέμορφη φάρμα. Στόχος μου είναι να εξαπλώσω την περμακουλτούρα στην Ελλάδα και να προωθώ τους τρόπους που μπορούμε να ζούμε μια απολαυστική και βιώσιμη ζωή.

Εάν χρειάζεστε:
* συμβουλευτική για το σχεδιασμό κήπων & κτημάτων με βάση την περμακουλτούρα
* εκπαίδευση: σεμινάρια και πρακτικά εργαστήρια περμακουλτούρας,
επικοινωνήστε μαζί μου.

Ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.