Κάλεσμα – Διεθνής Ημέρα Περμακουλτούρας στην Ελλάδα

IPD2015
Αγαπημένοι φίλοι και συν-καλλιεργητές

Καθώς τα σεμινάρια PDC (Permaculture Design Course ή Σεμινάρια Σχεδιασμού Permaculture) έγιναν πλέον θεσμός και στη χώρα μας, έχουμε γίνει αρκετοί πια, και κάποιοι δεν γνωριζόμαστε καθόλου μεταξύ μας. Πιστεύουμε οτι η περμακουλτούρα θα πρέπει να διαδοθεί και να εδραιωθεί στην Ελλάδα, μια που όλοι μας ξέρουμε οτι αποτελεί τη λύση για τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Είναι αρκετός καιρός που είναι στη σκέψη μας μία μεγάλη σύναξη, μία γιορταστική συνεύρεση όλων μας που ασχολούμαστε με την περμακουλτούρα στην Ελλάδα!

Είχαμε λοιπόν την ιδέα να γιορτάσουμε την Διεθνή Ημέρα Περμακουλτούρας (Κυριακή 3 Μαϊου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στο έδαφος, στην Αθήνα. Ο πιο πρόσφορος τόπος μας φάνηκε ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου, μια που έχει μάλλον την καλύτερη προσβασιμότητα με μέσα μαζικής μεταφοράς, και είναι ένα εγχείρημα που βασίζεται στις αρχές της περμακουλτούρας σχεδόν από την αρχή του. Απέναντι ακριβώς από τον Αγρό, δε, έχει το σπίτι του ο Αλέξανδρος Κωστής, ο οποίος καλλιεργεί έναν υπέροχο κήπο περμακουλτούρας, ο οποίος είναι εξίσου επισκέψιμος!

Σκεφτόμαστε να είναι μία μεγάλη μέρα: να ξεκινά από το πρωί, και να τελειώνει με το που θα πέφτει η νύχτα. Να περιλαμβάνει ομιλίες για το έδαφος, και πρακτικά εργαστήρια. Να περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι και χορό. Να περιλαμβάνει, τελοσπάντων, ότι βάλει ο νους μας και η φαντασία μας οτι πρέπει να περιλαμβάνει!

Σας καλούμε, λοιπόν, όχι μόνο να έρθετε για να γνωριστούμε αλλά να συμμετέχετε ενεργά προτείνοντας και διευθύνοντας εργαστήρια ή μικρές ομιλίες, ή ότι άλλο θέλετε. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας, και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας ξαναδούμε και να γνωριστούμε από κοντά με όσους δεν γνωριζόμαστε ήδη!

Προσμένουμε με χαρά την ανταπόκρισή σας στην ιδέα και στο κάλεσμά μας.

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου
Γαρηττού & Σίφνου, Χαλάνδρι
(μετρό Αγία Παρασκευή)
www.astikosagrosx.blogspot.gr

(μπορείτε να μου στείλετε τις προτάσεις σας πατώντας εδώ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.