Κάλεσμα για την αυτοδιαχείριση σεμιναρίων και εργαστηρίων περμακουλτούρας

καλεσμα για αυτοδιαχειριση εργαστηριων περμακουλτουρας

Είναι η εποχή της συνδημιουργίας! Καλούμαστε να πάρουμε τα ηνία και να αναλάβουμε την ευθύνη για την εκπαίδευσή μας. Οι αρχές σχεδιασμού της περμακουλτούρας διέπονται από την προσωπική και συλλογική ευθύνη. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου μοτίβου οργάνωσης εργαστηρίων: το μοτίβο της αυτοδιαχείρισης.

Αν έχετε ονειρευτεί ένα εργαστήρι περμακουλτούρας στον τόπο σας, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το οργανώσετε. Αν έχετε αγοράσει τον «Οδηγό περμακουλτούρας» ή σκέφτεστε να το αγοράσετε για να σας λυθούν απορίες πάνω στην περμακουλτούρα, καλέστε μας για μια παρουσίαση ή συζήτηση. Αν έχετε ένα κτήμα και θέλετε να το σχεδιάσετε ή να ολοκληρώσετε κάποια στοιχεία, είμαστε οι άνθρωποί σας!!

Είμαστε ένας οργανισμός παθιασμένων και εκπαιδευμένων ατόμων πάνω στην περμακουλτούρα. Έχουμε οργανώσει σεμινάρια και εργαστήρια περμακουλτούρας, έχουμε φτιάξει κήπους, έχουμε σχεδιάσει κτήματα, έχουμε χτίσει με αχυρόμπαλες και cob. Καθώς σχεδιάζουμε και το δικό μας πρότζεκτ, προσέχουμε τη ροή της ενέργειάς μας και προτείνουμε αυτό το μοντέλο ώστε να αλληλοβοηθηθούμε.  

PermacultureFlower-greekΟυσιαστικά η περμακουλτούρα είναι μια ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση όλων των πτυχών της ζωής μας: της φύσης και της γης, της φυσικής δόμησης, των κατάλληλων τεχνολογιών και εργαλεία, την παιδεία και τον πολιτισμό μας, τη σωματική και την πνευματική μας υγεία, την εναλλακτική οικονομία, την κοινότητα και την ιδιοκτησία γης. Απλά επιλέγετε τη θεματολογία που σας ενδιαφέρει και σχεδιάζουμε μαζί το εργαστήρι που χρειάζεστε.

Τα σεμινάρια και εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν εφόσον συμπληρωθούν τουλάχιστον 20 συμμετοχές σε κάθε περιοχή. Η επιτυχία τους εξαρτάται από εσάς! Καλείστε να ενωθείτε και να αναλάβετε ευθύνη για την υλοποίηση αυτών των υπέροχων εκπαιδευτικών εργαστηρίων στον τόπο σας. Εμείς απλά κάνουμε την πρόταση! Είναι μια πρακτική η οποία θα ωθήσει τη δημιουργία πυρήνων περμακουλτούρας στην Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. κλείνετε μια ημερομηνία μαζί μας, οργανώνετε τον χώρο, μαζεύετε τους ανθρώπους και το κόστος συμμετοχής (συν τα έξοδά μας) και οργανώνετε τη φιλοξενία μας (αν είναι εκτός Κορίνθου)
  2. το προωθούμε ταυτόχρονα για να βοηθήσουμε να μαζευτούν τα άτομα.

Δείτε μερικά από τα σεμινάρια που προσφέρουμε τώρα εδώ.  

Επίσης θέλουμε να ακούσουμε από εσάς εάν προσφέρετε και εσείς σεμινάρια/εργαστήρια μέσα στη γκάμα και στο πλαίσιο των ηθικών αρχών της περμακουλτούρας.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.