Συμμετέχουμε ενεργά στο 4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας!

4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής ΟικονομίαςΑυτό το ΠΣΚ 16-18 Οκτώβρη 2015, θα συμμετέχουμε στο 4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Είναι μια ευκαιρία να συνδημιουργήσουμε μια ενημερωτική, διασκεδαστική και συνεργατική ατμόσφαιρα!

Καλούμαστε, λοιπόν, να συμμετέχουμε ενεργά! Δηλαδή, το Σάββατο 13:00-14:00 προτείνω να διερευνήσουμε μαζί τι μπορούμε να κάνουμε με τα σκουπίδια μας. Ας φέρουμε λοιπόν τις κατασκευές μας από υλικά που συνήθως πετάμε, ή να το ερευνήσουμε λίγο πριν έρθουμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας. Ας μαζέψουμε πράγματα από τα σκουπίδια και ας τα φέρουμε μαζί μας. Ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ θα παρουσιάσει χιλιάδες ιδέες, ιδιαίτερα αν βάλουμε το υλικό που έχουμε μαζί με τη λέξη upcycling, πχ upcycling plastic bottles ή upcycling ideas.

Ήρθε ο καιρός να συμβάλλουμε στην αλλαγή που αναζητάμε, όχι περιμένοντας τους άλλους να κάνουν την αρχή, αλλά αναλαμβάνοντας ευθύνη για την πραγματικότητα που ζούμε….γιατί εμείς τη δημιουργούμε!

Ελάτε, λοιπόν, ενεργοί συνδημιουργοί να γνωριστούμε και να δούμε πώς θα συμπορευτούμε μεταξύ μας και με τον πλανήτη μας. Έχω κάποιες ιδέες και θέλω να ακούσω τις δικές σας!!

13:00 – 14:00, Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Τραπέζι 1, Θεματική: Τροφή – Προϊόντα

Δες τα σκουπίδια…αλλιώς!Upcycled-Soda-Can-Candles-620x413

Μικρά παραδείγματα για το πώς μπορούμε να μειώσουμε το μεγάλο μας οικολογικό αποτύπωμα με την επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών μας (upcycling) και την κομποστοποίηση των υπολειμμάτων μας. Σας προειδοποιούμε: θα δείτε τα σκουπίδια αλλιώς!

Φέρτε τις κατασκευές σας από επαναχρησιμοποιημένα υλικά ή κάποια σκουπίδια για τα οποία χρειάζεστε ιδέες επαναχρησιμοποίησης (upcycling)!

 

13:00 – 14:00, Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Τραπέζι 1, Θεματική: Τροφή – Προϊόντα

Μια εικόνα της περμακουλτούρας και παρουσίαση του βιβλίου: «Οδηγός περμακουλτούρας – Σχεδιασμός για την αυτάρκεια και την αυτονομία μας»permaculture picture

Η περμακουλτούρα είναι μια επιστήμη σχεδιασμού οικοσυστημάτων η οποία μας δείχνει πώς μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις & αυτόνομοι, μιμούμενοι τη φύση, χρησιμοποιώντας αρχαίες τεχνικές μαζί με καινούργια τεχνογνωσία, σεβόμενοι τον άνθρωπο & το περιβάλλον. Αφορά όλες τις πλευρές της ζωής & εφαρμόζεται παντού από το χωριό μέχρι την πόλη.

 

Οδηγός Περμακουλτούρας στο γκαζόν

«Οδηγός περμακουλτούρας (permaculture) – Σχεδιασμός για την αυτάρκεια και την αυτονομία μας»

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο το Σάββατο 17/10 και την Κυριακή 18/10 στον πάγκο Περιβόλι Κορίνθου. €5 από κάθε βιβλίο που πουλάει ο Αντώνης, θα πάει στο Περιβόλι.

Ελάτε να γνωρίσετε τους τρόπους που ο Αντώνης εφαρμόζει την περμακουλτούρα στο περιβόλι, να γευτείτε τα προϊόντα και να παραγγείλετε το καλάθι πεντανόστιμων προϊόντων, ώστε εσείς και η οικογένειά σας να γεμίσετε υγεία και χαρά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.