Έκτακτα νέα: Kangouro επιστρέφει στη χώρα των θαυμάτων!

mum in olive tree_kangouroΠω ρε παιδιααααααααά,

Που είμαστε, τι κάνουμε, πως πάτε;

Εξαφανίστηκα!

Είμαι στην Αυστραλία και μαζεύω ελιές στη φάρμα της μητέρας μου γιατί χρειαζόταν βοήθεια. Έκανε δύο εγχειρήσεις τους τελευταίους δύο μήνες και δεν είναι τόσο καλά. Επίσης, δεν έβρισκε, λέει εργάτες. Προτίμησε να μου πληρώσει το εισιτήριο από Ελλάδα να έρθω να τη βοηθήσω, παρά να βρει κάποιον “ξένο”. “Γιατί;” τη ρώτησα.

“Εσύ θα κάνεις πιο καλή δουλειά από όλους γιατί θα σε πονέσει αν πατήσεις μια ελιά…ενώ οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται, τις τσαλαπατάνε και όσες μαζέψουν για να βγάλουν το μεροκάματό τους. Τα λεφτά είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Δεν άντεξα, τους έδιωξα μετά από μία μέρα.”

Και έτσι κατέληξα εδώ στη Βόρια Αδελαΐδα στα τέλη του Απριλίου. Αρχικά θα ερχόμουν για τέσσερις εβδομάδες, αλλά οι τέσσερις γίνανε πέντε και οι πέντε γίνανε εφτά. Οι δουλειές, βλέπετε, δεν τελειώνουν. Αλλά δεν πειράζει. Καλά περνάω, έχω καθαρό αέρα και ησυχία, σκυλάκια να γαβγίζουν που και που και όχι μόνο έχω καταφέρει να μην μαλώσω με τη μητέρα μου, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο που μπορεί να έχει καταλάβει πως υπάρχει η πιθανότητα να έχει κάποιος άλλος δίκιο – εκτός από αυτήν!

So stay tuned, γιατί τώρα που τελειώνει το “busy” όπως λέει η μητέρα μου (αν και είναι πάντα busy αυτή η γυναίκα και δουλεύει ασταμάτητα από μικρή) και δεν θα πέφτω ξερή κάθε βράδυ, θα αφιερώσω λίγο χρόνο να μοιραστώ κάποιες φωτογραφίες, εμπειρίες και βιντεάκια από τη φάρμα για να πάρετε και εσείς κάποια ιδέα για το πως ζούνε κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού…στην Αυστραλία!

Εν τω μεταξύ, απολαύστε αυτή τη φωτογραφία από τη φάρμα μας…και παρατηρήσετε τα όμορφα πουλιά στο βάθος!

birds in olive grove_kangouro

3 thoughts on “Έκτακτα νέα: Kangouro επιστρέφει στη χώρα των θαυμάτων!

 1. Giorgos

  Your mother is right for bidding you not to step on the olives … they look exquisitely gorgeous … black genuine kalamata olives, like the ones in the foreground. H sigomidi should be a pleasure in such a flat open plot. And in n. Adelaide of all places! Kalofagotes :-).
  Giorgos

  Reply
 2. kangouro

  Παιδιά, όλος ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια. Ας αρχίσουμε απ' τις ελιές. Τουλάχιστον θά' χουμε κάτι να φάμε! Καλοφαγάδες, δε λέτε τίποτα. Υπάρχει καλύτερο απ' την ελίτσα;; (sorry για την αργοπορημένη "απάντηση", έχει αλλάξει η ζωή μου από τότε που επέστρεψα από Αυστραλία και μένω επαρχία τώρα, όπου το ίντερνετ και το σχετικό blog έχει πάρει δεύτερη θέση)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.