Οδηγός περμακουλτούρας

Εξώφυλλο - Οδηγός περμακουλτούραςΟ «Οδηγός περμακουλτούρας (permaculture) – σχεδιασμός για την αυτάρκεια και την αυτονομία μας» είναι ο πρώτος πλήρης οδηγός περμακουλτούρας στα ελληνικά και έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία δεκάδων ανθρώπων!

Τι είναι ο Οδηγός περμακουλτούρας;

Αγορά βιβλίου

Παρουσιάσεις βιβλίου

Στηρικτές βιβλίου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κοινωνικά Στηριζόμενης Έκδοσης

Το παρακάτω κείμενο το έγραψα όταν ξεκίνησα την πρωτοβουλία Κοινωνικά Στηριζόμενης Έκδοσης, δηλαδή μία έκδοση που την προ-πλήρωσαν οι ενδεχόμενοι αναγνώστες, καθώς μεταφράζονταν, επιμελούνταν και γινόταν η σελιδοποίηση και η εκτύπωση. Με άλλα λόγια, η έκδοση πραγματοποιήθηκε χάρη στην εμπιστοσύνη και στήριξη αυτών των ανθρώπων.

============================================

Όπως καταλαβαίνετε, η έκδοση ενός τέτοιου οδηγού είναι τεράστιο πρότζεκτ, το οποίο γίνεται ακόμα πιο μεγάλο για μένα, γιατί έχω αποφασίσει να ακολουθήσω το μονοπάτι της αυτο-έκδοσης. Αυτό σημαίνει πως επωμίζομαι και τα σχετικά έξοδα εκκίνησης.

Γι’ αυτό αποφάσισα να το κάνω αλλιώς!

Ζητώ από εσάς, τους αναγνώστες του blog μου, τους μαθητές μου και όσους θέλουν να μπούν στο νόημα και φιλοσοφία της permaculture και της αλληλεγγύης να παραγγείλουν και να προ-πληρώσουν το βιβλίο ώστε να μαζευτούν τα χρήματα που χρειάζονται για τα δικαιώματα, την επιμέλεια, τη σελιδοποίηση, τα γραφιστικά και την εκτύπωση του βιβλίου. Έτσι επίσης θα έχω μια καλύτερη εικόνα για το πόσα να εκτυπώσω! Μόνο όσοι προ-πληρώσετε θα λάβετε εργαλεία σχεδιασμού και θα μπείτε στη λίστα υποστηρικτών και πρωτοπόρων ανθρώπων!!

 Η τιμή είναι €30. Χρειάζονται περίπου 150 προ-πληρωμές για να καλυφθούν τα έξοδα εκκίνησης!!

 Η παραγγελία του βιβλίου και προ-πληρωμή των €30 μπορεί να γίνει

  1. μέσω της σελίδας που έστησα στο Kapipal (Paypal): http://www.kapipal.com/prepaypermaculturebookingreek ή
  2. μέσω τραπεζικής κατάθεσης: «Προ-πληρωμές για την ελληνική έκδοση βιβλίου  permaculture»Εάν σας έρθει μια ακαταμάχητη επιθυμία να συνεισφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε αυτό το πρότζεκτ χωρίς να αγοράσετε το βιβλίο, αυτό είναι επίσης εφικτό μέσω αυτής της επιλογής. (Καθώς λαμβάνω τις προ-πληρωμές στην τράπεζα, θα ανανεώνω τα ποσά στην Kapipal σελίδα για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των προ-πληρωμών) 

Είμαι σίγουρη πως είναι το βιβλίο που περιμένατε πάνω στο θέμα της περμακουλτούρας. Βρείτε μας στο facebook.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας!

Σημειώσεις:

  • Την επιμέλεια του βιβλίου την έχει αναλάβει η πολυτάλαντη Έλενα Γκώγκου
  • Η τιμή της συγγραφής του προλόγου πάει στον περίφημο κ. Ραδίκι
  • Το βιβλίο αναμένεται να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015
  • Η αποστολή πιθανότατα να γίνει με αντικαταβολή μέσω courier
  • Στα ελληνικά επίσης υπάρχει το εισαγωγικό βιβλίο Permaculture (Συνεχής Καλλιέργεια) με λίγα λόγια, του Patrick Whitefield, εκδόσεις Λευκό Κυπαρίσσι.

Ηθικές αρχές της περμακουλτούρας