Το αριστούργημα που απεικονίζεται είναι της Αθηνάς, καλλιτέχνης και συνοδοιπόρος (Rastaforight TreepArt)

Εργαστήρι επανασύνδεσης με τη φύση για μικρούς και μεγάλους!

Η φύση μας καλεί!

Σάββατο 9 Απριλίου 2016
10:00 – 18:00

Καλαμάκι Κορινθίας
(ελαιώνας κοντά στον Ισθμό)

Έφτασε η άνοιξη και μαζί της η εποχή να φυτέψουμε τον πλούτο μας! Είναι η τέλεια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το βασικό εργαλείο της παρατήρησης ώστε να ωθήσουμε την εσωτερική και την εξωτερική μας καλλιέργεια.

Με οδηγό την περμακουλτούρα και τις 3 ηθικές αρχές της (Φροντίδα για τη γη, Φροντίδα για τον άνθρωπο και Δίκαιος μερισμός) ενθυμούμαστε την αρχαία γνώση ότι η θεραπεία και η εξέλιξή μας έγκειται στην αρμονική μας σύνδεση με τη φύση.

Τα εργαστήρια αφενός έχουν σκοπό την ενημέρωση πάνω σε πρακτικές περμακουλτούρας και αφετέρου τη δημιουργία βαθύτερων τρόπων επανασύνδεσης και επικοινωνίας με τη φύση και τους συνανθρώπους μας.

Συμπεριλαμβάνονται πρακτικά εργαστήρια περμακουλτούρας (και απαντήσεις αποριών πάνω στον «Οδηγό περμακουλτούρας», ο οποίος θα είναι διαθέσιμος προς πώληση για €30), αναγνώριση καλλιεργημένων και άγριων φυτών, ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων, δραστηριότητες για τα μεγάλα και μικρά παιδιά και κύκλος μοιράσματος. Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί βάσει των αναγκών των συμμετεχόντων και του κτήματος. 

Αυτό το Σάββατο, δημιουργούμε παρτέρια δίχως σκάψιμο, μεταφυτεύουμε τα φυντάνια μας για το καλοκαιρινό μποστάνι και δείχνουμε διάφορες μεθόδους κομποστοποίησης (θερμή μέθοδος, σκουληκόφαρμα & γλάστρα).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η προτεινόμενη εισφορά είναι €20/ημέρα η οποία συμπεριλαμβάνει το εργαστήρι και ένα μεσημεριανό χορτοφαγικό γεύμα. Φέρτε οπωσδήποτε τη θετική σας διάθεση και κάποιο φαγητό ή/και ποτό να μοιραστούμε για να εμπλουτίσουμε το μενού (και το πνεύμα του μοιράσματος).

Ιδέα: Φυτέψτε σπόρους σε ρολά τουαλέτας για να μην χρειάζεται μεταφύτεψη!

Επίσης φέρτε καπέλο και ίσως ένα μακρυμάνικο πουκάμισο για προστασία από τον ήλιο, ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν και γάντια εργασίας αν τα χρειάζεστε. Και εάν οδηγείτε, θα εκτιμούσαμε πολύ να φέρετε καφέ χαρτόκουτες για εδαφοκάλυψη από τους κάδους ανακύκλωσης και τα ρολά από τα χαρτιά υγείας.

Εισηγήτρια: Τίνα Λυμπέρη 
Κόστος εργαστηρίου: €20/ενήλικα
(δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 ετών, €5/παιδί μέχρι 13 ετών)
Ώρες μαθημάτων: 10:30 – 18:00
Ώρα προσέλευσης: 10:00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής! Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 6987997336. Η πρόσβαση είναι εύκολη με ΚΤΕΛ, προαστιακό ή αυτοκίνητο. Οι οδηγίες πρόσβασης θα αποσταλούν με την εγγραφή σας, το αργότερο μία μέρα πριν το εργαστήρι.

Ελάτε να βιώσουμε τις αρχές της περμακουλτούρας και να αποκτήσουμε τις γνώσεις που θα μας επανασυνδέσουν με τη ζωοποιό δύναμη της Γης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.