Τι θα πει προσωπική ανάπτυξη

ΠαραδεισοςΣαν πολλή ησυχία τριγύρω…μην μου πείτε πως χορτάσατε καλοκαιρινές διακοπές και βυθιστήκατε στη δουλεία…εχεμ…δουλειά ήδη;

Καθώς συνεχίζω να απολαμβάνω τα μπάνια μου και να βαθαίνει το χρώμα μου σε διαρκείας μαύρισμα, έλεγα να μοιραστώ τις σκέψεις μου πάνω στο τι εστί προσωπική ανάπτυξη. Προχθές ένας φίλος με ρώτησε γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να εκφραστώ με αυτόν τον τρόπο (του blog). Κατάλαβα πως πέρα απ’ το ότι θέλω να εκφράζομαι και πέρα απ’ το ότι θέλω να πιστεύω πως ωθώ την εξέλιξη του είδους μας, είναι ένα πράγμα που με διαλέγει συνεχώς και δεν με αφήνει να ησυχάσω μέχρι να του δωθώ.

Γουστάρω τους ανθρώπους που δίνουν τα όλα τους και οι αγαπημένοι μου είναι αυτοί με πολύ κέφι για τη ζωή. Τις προάλλες κατέληξα σε ένα μαγαζί γεμάτο κεφάτους ανθρώπους.

Σκέφτηκα πως ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξηγήσω τι θα πει προσωπική ανάπτυξη είναι να περιγράψω την συμπεριφορά και επικοινωνία μου με αυτούς τους ανθρώπους εκείνο το βράδυ:

> Να είναι η πρώτη φορά που τους γνωρίζω και να με καλωσορίζουν σαν να με ξέρουν χρόνια με ανοιχτές αγκάλες και τεράστια χαμόγελα τα οποία κατέληξαν σε ξεκαρδιστικό γέλιο.

> Να με ρωτάνε πως είμαι και με την απάντηση “αφού ακολουθώ το πάθος μου, είναι όλα τέλεια”, με καταλαβαίνουν απόλυτα.

> Να μπορώ να τους μιλήσω για τα πάντα, αλλά να θέλω μόνο να μιλήσω για τα σημαντικά – κάθε πρόταση να με χτυπάει σε βάθος και να με κάνει να πετάω ταυτόχρονα.

> Να δημιουργώ δυνατούς δεσμούς με μία δυνατή αγκαλιά, να αισθάνομαι ότι τους γνωρίζω αιώνες και να ξέρω πως θα τους ξαναδώ αν θέλω.

> Να καταλαβαίνουν απόλυτα πως οι ίδιοι είναι οι δημιουργοί των εμπειριών τους και να μην δέχονται τίποτα λιγότερο από το καλύτερο που μπορούν να φανταστούν…και αν δεν έχουν καταφέρει να τα δημιουργήσουν όλα ακόμα, να είναι απόλυτα σίγουροι πως θα έρθει και αυτό με τον καιρό του.

> Να απολαμβάνουν τη μουσική και να χάνονται μέσα στον χορό.

> Να βλέπουν το χιούμορ σε μία ανακοίνωση:

Χαρίζονται κουτάβια

> Να είναι ερωτευμένοι με τη ζωή.

> Να τους διαλέγει αυτό που κάνουν, όχι να το διαλέγουν.

Προσωπική ανάπτυξη σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθέναν, γι’ αυτό θα μοιραστώ λίγο πιο συγκεκριμένα πως το καταλαβαίνω και το “καταφέρνω” εγώ:

> να εξελίσσομαι συνεχώς και να ενδυναμώνω το πνεύμα μου με συζητήσεις, βιβλία, σεμινάρια, διαλογισμούς και ό,τι με τραβάει

> να βλέπω όρια, να καταλαβαίνω πως είναι ψεύτικα γιατί καταλαβαίνω πως είναι αποτελέσματα του εγωισμού μας και να τα ξεπερνάω

> να καταλαβαίνω πως οι καταστάσεις δεν δημιουργούν τα συναισθήματα…πως εμείς δημιουργούμε τις καταστάσεις και επομένως τα συναισθήματά μας μέσω των σκέψεών μας γιατί ελέγχουμε τον εγκέφαλό μας

> οπότε να βλέπω, επιτέλους, ξεκάθαρα πως ο εγκέφαλός μου είναι το τιμόνι της ζωής μου, γι’αυτό το πιάνω δυνατά και το πάω όπου θέλω χωρίς να σκέφτομαι καν πως θα το πάω…γιατί θα με πάει.

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιστεύω πως έχετε φτάσει σε ανάλογα συμπεράσματα και γι’ αυτό σας υπενθυμίζω και σας διαβεβαιώνω πως είναι δυνατόν να δημιουργείτε όποια εμπειρία θέλετε, όσο συχνά θέλετε.

Και αυτός, εδώ που τα λέμε, είναι ο πυρήνας της προσωπικής ανάπτυξης: είμαστε όλοι κέντρα δημιουργίας. Σκεφτείτε το, απολαύστε το και αισθανθείτε: εσείς τι θέλετε να δημιουργήσετε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.